Słona i słodka granola
Słona i słodka granola
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 165 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Do miski wkładamy tłuszcz, a miskę wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się roztopi
- Do miski z tłuszczem dosypujemy płatki, nasiona słonecznika, orzechy i przyprawy (sól), dolewamy syrop i całość dokładnie mieszamy
- Otrzymaną mieszaninę rozkładamy cienką, równą warstwą na papierze
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut (w między czasie raz mieszamy)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia granoli.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (220 g)
- Pestki słonecznika obrane (90 g)
- Syrop klonowy (80 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (55 g)
- Orzech włoski (25 g)
- Sól morska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.