Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą
Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą
Przygotowanie
- Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy)
- Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski
- Wkładamy ryby do miski
- Wlewamy oliwę i ocet, lekko pieprzymy
- Cebulę kroimy w krążki, wkładamy na sito i przelewamy szklanką wrzątku (najlepiej prosto z czajnika), odcedzamy i dodajemy do śledzi
- Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do ryb
- Mieszamy
- Odstawiamy na 24 godz. (mogą stać w lodówce 4-5 dni)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia śledzi.
Autor
Lista składników
- Śledź (świeży) (200 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Cebula (105 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (24 ml)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.