Skrzydełka z kurczaka
Skrzydełka z kurczaka
Przygotowanie
- Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym
- Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, musztardę, ketchup oraz majonez i całość dokładnie mieszamy
- Mięso wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty
- Następnie miskę z mięsem wkładamy do lodówki na min. 1 godz.
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier wykładamy mięso i wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut (po ok. 20 minutach obracamy mięso na drugą stronę)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia skrzydełek.
Autor
Lista składników
- Kurczak skrzydło (720 g)
- Miód lipowy (48 g)
- Musztarda (20 g)
- Ketchup (20 g)
- Majonez (20 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.