Skórki z owoców jagodowych
Skórki z owoców jagodowych
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 95 st. C
- Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
- Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
- Masę rozdzielamy na dwie blachy i równomiernie rozprowadzamy
- Blachy wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 3 godz. (lub do momentu, aż masa przestanie się kleić przy dotknięciu)
- Po tym czasie blachy wyciągamy z piekarnika i odkładamy na ok. 30 minut, a następnie kroimy masę w paski
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 skórki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z owocami jagodowymi.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Truskawka (300 g)
- Borówka (280 g)
- Syrop klonowy (150 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.