Siekane kotlety z sarny
Siekane kotlety z sarny
Przygotowanie
- Mięso mielimy na standardowym sitku do miski
- Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
- Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty
- Uwaga: jeśli nie lubimy krwistego mięsa, to przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy przez ok. 8 minut (na małym ogniu)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem mięsa z sarny.
Autor
Lista składników
- Sarnina karkówka (200 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.