Serowy lew
Serowy lew
Przygotowanie
- Z sera żółtego wykrajamy kółka, paski i trójkąciki (kawałki na kształt lwa i uszek)
- Sałatę targamy na części
- Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, a następnie delikatnie szatkujemy
- Z mozzarelli wycinamy trójkąciki i kółka
- Z szynki wycinamy kawałek na kształt noska
- Z truskawki wycinamy pasek na kształt uśmiechu
- Z rodzynki odcinamy dwa małe kółka na oczka
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt lwa, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ser żółty (30 g)
- Marchew (10 g)
- Sałata lodowa (3 g)
- Ser Mozzarella (3 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (1 g)
- Truskawka (1 g)
- Rodzynki (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.