Sernik z orzechami
Sernik z orzechami
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Do blendera wsypujemy cukier, wybijamy jajo, dodajemy sery i całość dokładnie blendujemy
- Orzechy drobno siekamy
- Masę serową przenosimy do miski, dodajemy skórkę pomarańczową oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy
- Następnie wykładamy masę na formę i równomiernie rozprowadzamy
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut
- Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia serników.
Autor
Lista składników
- Ser Ricotta (400 g)
- Ser Mascarpone (200 g)
- Cukier puder (trzcinowy) (60 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
- Orzech włoski (50 g)
- Pomarańcza – skórka (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.