Seler naciowy nadziewany serem
Seler naciowy nadziewany serem
Przygotowanie
- Ser wkładamy do miski, grubo siekamy i rozgniatamy widelcem
- Stopniowo dodając śmietanę – mieszamy
- Dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy
- Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
- Z selera odkrawamy twarde, dolne części i liście
- Łodygi rozdzielamy, wyrzucamy twarde łodygi zewnętrzne i zostawiamy tylko kruche łodygi zewnętrzne
- Następnie łodygi obieramy, usuwając włókna, myjemy i osuszamy
- Pastę wyciągamy z lodówki
- Łodygi układamy na talerzu wklęsłą stroną do góry i napełniamy pastą
- Napełnione łodygi kroimy na kawałki o długości ok. 5-6 cm
- Talerz z łodygami wkładamy na ok. 1 godz. do lodówki i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z selerem naciowym.
Autor
Lista składników
- Seler naciowy (300 g)
- Śmietana 18% (200 g)
- Ser pleśniowy (75 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.