Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym
Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym
Przygotowanie
- Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony)
- Posolić, popieprzyć
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
- Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony
- Zdejmujemy mięso z patelni
- Marchew i cebulę obieramy i kroimy w plastry
- Cukinię i rzodkiewkę kroimy w plastry
- Pokrojone warzywa + cykorię wrzucamy na patelnię na której smażyliśmy mięso
- Smażymy z każdej strony po 3 min
- Zalewamy mlekiem kokosowym
- Dodajemy szałwię i usmażone schabowe
- Przykrywamy pokrywką
- Dusimy na małym ogniu przez 8 min
Rady dietetyka
Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodajemy pieprzu czarnego.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia schabu.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (160 g)
- Cukinia zielona (150 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Rzodkiewka (60 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Cykoria (40 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Szałwia (świeża) (8 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.