Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą
Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą
Przygotowanie
- Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony)
- Posolić, popieprzyć
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
- Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony
- W tym czasie obieramy cebulę i czarną rzepę
- Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
- Rzepę kroimy w plastry i grillujemy z każdej strony po 3 min
- Solimy i pieprzymy
- Cebulę kroimy w krążki i dodajemy do schabu
- Wlewamy mleko kokosowe
- Dusimy 5 min
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy spożywać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie równie smacznych potraw z wykorzystaniem schabu – koniecznie do nich zajrzyj.
Autor
Lista składników
- Rzepa czarna (170 g)
- Wieprzowina schab (surowy) (160 g)
- Cebula (105 g)
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.