Satay z kurczaka
Satay z kurczaka
Przygotowanie
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
- Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i całość dokładnie mieszamy
- Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do marynaty, dokładnie mieszamy i wkładamy na ok. 12 godz. do lodówki
- Po tym czasie mocno rozgrzewamy grill
- Kawałki kurczaka nadziewamy na patyki do szaszłyków i grillujemy przez ok. 5minut z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (900 g)
- Sos sojowy (125 g)
- Sok z cytryny (bio) (125 ml)
- Masło orzechowe (z samych orzechów) (25 g)
- Curry w proszku (15 g)
- Czosnek (10 g)
- Tabasco (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.