fbpx
logo
Szukaj
open close

Sardynki w papilotach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85cf2ae4-77d3-4108-bb60-79e967a1587a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sardynki w papilotach

Przygotowanie

  • Sardynki oskrobujemy, przecinamy brzuchy, rozchylamy i usuwamy kręgosłupy
  • Następnie sardynki dokładnie myjemy i osuszamy
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wkładamy twaróg, dodajemy czosnek i zieleninę, dolewamy sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie dodajemy przyprawy i ponownie dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 210 st. C
  • Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty o boku. ok. 20 cm
  • Sardynki wewnątrz i na zewnątrz oprószamy przyprawami i nadziewamy masą twarogową
  • Każdą sardynkę kładziemy na środek kwadratu i formujemy papiloty
  • Papiloty układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z sardynkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sardynka (świeża) (880 g)
  • Ser twarogowy krowi (100 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sardynki z salsą pomidorową

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę Cebulę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i (…)

WIĘCEJ >

Słoneczna sałatka sardynkowa

Cytrynę sparzamy i na tarce ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok do miski. Do tej samej miski wrzucamy pokrojoną w drobną (…)

WIĘCEJ >