Sandacz z puree z kalafiora
Sandacz z puree z kalafiora
Przygotowanie
- Sandacza skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami
- Kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy go do ryby i przyrządzamy na parze przez około 30-40 minut
- Kalafior umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować, mieszamy z olejem MCT, masłem, czosnkiem i przyprawami
- Blendujemy do powstania masy o konsystencji puree
- Podajemy na talerzu z sandaczem i ogórkami kiszonymi
- Posypujemy natką pietruszki
Rady dietetyka
Pamiętaj, by sięgać po ryby jak najlepszej jakości – dziko żyjące i pochodzące z dużych akwenów morskich.
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kalafior (200 g)
- Sandacz (świeży) (200 g)
- Pomidor (170 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Olej MCT (15 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Czosnek (5 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.