Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem
Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem
Przygotowanie
- Ziemniaki pokroić w kostkę
- Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku
- Boczek pokroić drobną kostkę
- Pomidorki poprzekrawać na połówki
- Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę
- Pokrojone składniki wrzucić do miski
- Dodać sos vinaigrette
- Dodać ocet
- Zamieszać, spróbować i doprawić solą i pieprzem, jeśli potrzeba
Rady dietetyka
Sprawdź wszystkie składniki przepisu pod kątem aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji zawartych w piktogramach.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (140 g)
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Szpinak (50 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
- Sos vinaigrette (20 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.