Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem
Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem
Przygotowanie
- Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę
- Rukolę umyć i odcedzić na sicie
- Pomidory pokroić na połówki
- Łososia pokroić w paski
- Czosnek obrać i drobno pokroić
- Wszystkie składniki wrzucić do miski
- Dodać sos
- Zamieszać, spróbować i ewentualnie doprawić
Rady dietetyka
Orzechy włoskie są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszym artykule pt. „Orzechy – które są dla nas najlepsze i jak je jeść.”
Dopasuj składniki tej potrawy do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne pomysły na przyrządzenie sałatki ziemniaczanej w równie smaczny sposób.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnej sałaty.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (300 g)
- Pomidor koktajlowy (200 g)
- Łosoś wędzony (100 g)
- Rukola (100 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.