Sałatka ze szpinakiem i z dynią
Sałatka ze szpinakiem i z dynią
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 200°C
- Wykładamy blachę papierem do pieczenia
- Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut
- Fetę kroimy w kostkę
- Umieszczamy w misce szpinak, dynię, fetę, pestki dyni – mieszamy
- Skrapiamy oliwą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Szpinak (200 g)
- Dynia piżmowa (200 g)
- Ser feta (50 g)
- Pestki dyni obrane (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.