Sałatka ze szpinakiem i truskawkami
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami
Przygotowanie
- Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plasterki
- Orzechy drobniej siekamy
- Do miski wlewamy sok z limonki i tłuszcz, dodajemy miód i przyprawy (pieprz) i dokładnie mieszamy
- Dodajemy pozostałe składniki i wstrząsamy tak, aby wszystko się dokładnie wymieszało
- Wierzch posypujemy pokruszonym serem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Szpinak (500 g)
- Truskawka (140 g)
- Orzech włoski (64 g)
- Ser twarogowy krowi (60 g)
- Olej lniany nierafinowany (40 ml)
- Miód lipowy (24 g)
- Sok z limonki (bio) (12 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.