Sałatka ze szparagami
Sałatka ze szparagami
Przygotowanie
- Myjemy wszystkie składniki
- Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki
- Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę
- Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól
- Mieszamy wszystko do połączenia składników
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Szparag zielony (250 g)
- Ogórek długi (180 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Rzodkiewka (60 g)
- Sok z cytryny (bio) (40 ml)
- Sałata roszponka (25 g)
- Szpinak (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Kiełki lucerny (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.