Sałatka ze szczypiorkiem
Sałatka ze szczypiorkiem
Przygotowanie
- Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a paprykę i pomidora kroimy w kostkę
- W rondlu podgrzewamy na małym ogniu sok z cytryny z pastą kokosową
- Gdy pasta się rozpuści dodajemy szczyptę soli i oliwę z oliwek. Mieszamy
- Warzywa przekładamy do miski, polewamy sosem z pasty kokosowej i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Sałata lodowa (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Szczypiorek (10 g)
- Pasta kokosowa (10 g)
- Sól himalajska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.