Sałatka z wołowiną i mango
Sałatka z wołowiną i mango
Przygotowanie
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli)
- Mięso dokładnie oczyszczamy, wkładamy do garnka i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godz. (do miękkości)
- Następnie mięso odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
- Ostygnięte mięso kroimy w paski i wrzucamy do miski
- Mango obieramy, usuwamy pestkę i „kroimy” mango obieraczką na plastry, a następnie wrzucamy do miski z mięsem
- Cebulę obieramy, kroimy w piórka i wrzucamy do miski z mięsem
- Do miski z mięsem wrzucamy rukolę i mieszamy
- Sałatkę posypujemy orzeszkami i przyprawami (pieprzem), po czym skrapiamy tłuszczem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Wołowina antrykot (400 g)
- Mango (400 g)
- Rukola (160 g)
- Cebula (105 g)
- Orzech ziemny (60 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.