Sałatka z wędzonym boczkiem i słonecznikiem
Sałatka z wędzonym boczkiem i słonecznikiem
Przygotowanie
- Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plastry boczku, by stały się chrupkie
- W misce umieszczamy jarmuż, szpinak, pomidory przekrojone w połówki i boczek
- Posypujemy sałatkę nasionami słonecznika i posiekaną natką pietruszki
- W miseczce mieszamy składniki na sos: oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i sok z cytryny
- Doprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami
- Sałatkę należy polać sosem tuż przed podaniem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Awokado (140 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
- Jarmuż (40 g)
- Szpinak (20 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
- Olej MCT (5 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.