Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce
Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce
Przygotowanie
- Makrelę obrać ze skóry i ości
- Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
- Gotować 3 – 5 minut
- Ogórka pokroić w paski
- Pomidorki poprzekrawać na połówki
- Paprykę pokroić w cienkie paseczki
- Mix sałat rozłożyć na talerzu i umieścić na nim pokrojone warzywa
- Dodać ugotowane jajka i obraną rybę
- Polać sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się przyrządzeniem sałatki z wędzoną makrelą.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (120 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Sałata radicchio (105 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Papryka czerwona (80 g)
- Awokado (70 g)
- Makrela wędzona (65 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Sałata roszponka (15 g)
- Szpinak (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.