Sałatka z twarogiem i krewetkami
Sałatka z twarogiem i krewetkami
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Krewetki dokładnie oczyszczamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
- Dodajemy krewetki i smażymy przez kilka minut
- Dodajemy przyprawy (chili), skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
- Rzodkiewki z ogórkami kroimy w kostkę
- Sałatę rwiemy na kawałki
- Do miski wkładamy sałatę, dodajemy pokruszony ser, rzodkiewki z ogórkami, porwaną zieleninę (koper) i krewetki, całość posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) i delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (320 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (200 g)
- Awokado (120 g)
- Rukola (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Koper (świeży) (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz biały (1.5 g)
- Chili w proszku (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.