Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami
Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami
Przygotowanie
- Sałatę drzemy palcami
- Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie
- Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie
- Na górze układamy plastry szynki
- Polewamy sosem kolendrowym
- Posypujemy skwarkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia sosów vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (105 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Truskawka (50 g)
- Sos vinaigrette kolendrowy (30 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.