Sałatka z soczewicą
Sałatka z soczewicą
Przygotowanie
- Sałatę rwiemy na kawałki
- Soczewicę przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
- Pomidorki i cytrynę kroimy w ćwiartki
- Do miski wrzucamy warzywa, dodajemy przyprawy, dolewamy tłuszcz i dokładnie mieszamy
- Następnie rozkładamy sałatkę na talerze i dekorujemy cząstką cytryny
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z soczewicą.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (240 g)
- Soczewica konserowa z puszki (150 g)
- Sałata rzymska (140 g)
- Rukola (120 g)
- Cytryna (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.