Sałatka z ryżu i soczewicy
Sałatka z ryżu i soczewicy
Przygotowanie
- Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie
- Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy
- Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy.
- Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, sos sojowy i przyprawy.
- Łączymy wszystkie składniki w całość.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Ryż brązowy (150 g)
- Soczewica zielona – ziarno (150 g)
- Cebula (105 g)
- Cytryna (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (20 g)
- Czosnek (10 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cząber suszony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.