Sałatka z prosciutto
Sałatka z prosciutto
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C.
- Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut.
- W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy.
- Gdy szynka zrobi się chrupiąca, wyjmujemy ją i pomidorki z piekarnika.
- Prosciutto kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty sałatki.
- Z wierzchu układamy pomidorki i posypujemy pestkami dyni.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (180 g)
- Szynka parmeńska (60 g)
- Szpinak (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Pestki dyni obrane (15 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.