Sałatka z pomidorów i ogórków
Sałatka z pomidorów i ogórków
Przygotowanie
- Ogórka kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 cm,
- Pomidorki kroimy na pół
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie pół plastry
- Sałatę rwiemy na kawałki
- Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny oraz tłuszcz i mieszamy
- Sałatkę posypujemy sezamem i przyprawami (pieprzem)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (340 g)
- Ogórek długi (170 g)
- Sok z cytryny (bio) (60 ml)
- Szpinak (35 g)
- Sałata masłowa (35 g)
- Cebula czerwona (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sezam biały (10 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.