Sałatka z pestkami dyni
Sałatka z pestkami dyni
Przygotowanie
- Płuczemy i osuszamy rukolę
- Myjemy pomidory i ogórka, a następnie kroimy
- Wrzucamy warzywa do miski
- Oliwę, ocet, musztardę,szczyptę soli i pieprzu umieszczamy w zamkniętym słoiku i wstrząsamy energicznie
- Warzywa w misce posypujemy pestkami dyni i polewamy sosem winegret
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Rukola (450 g)
- Pomidor malinowy (170 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (170 ml)
- Ogórek długi (90 g)
- Pestki dyni obrane (50 g)
- Ocet balsamiczny (50 ml)
- Musztarda (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.