Sałatka z oliwkami i grejpfrutem
Sałatka z oliwkami i grejpfrutem
Przygotowanie
- Grapefruity obieramy i dzielimy na cząstki
- Orzechy drobniej kroimy, a następnie prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w paski
- Do miski wlewamy sok i tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
- Na talerzach układamy wszystkie składniki i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Grapefruit czerwony (500 g)
- Oliwki zielone (250 g)
- Awokado (140 g)
- Orzech laskowy (50 g)
- Rukiew wodna (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sok z grapefruita 100% (6 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.