Sałatka z ogórków i rzodkiewek
Sałatka z ogórków i rzodkiewek
Przygotowanie
- Ogórki i rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w małą kostkę i wrzucamy do miski
- Zieleninę (natkę) drobno siekamy i dodajemy do miski
- Do miski dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
- Tłuszcz dokładnie mieszamy z sokiem z cytryny i słodzikiem, po czym polewamy sałatkę sosem i ponownie dokładnie mieszamy
- Sałatkę wkładamy do lodówki na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (340 g)
- Rzodkiewka (120 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Cukier trzcinowy (2.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.