Sałatka z mozzarellą
Sałatka z mozzarellą
Przygotowanie
- Pomidora kroimy w cząstki
- Pomidora suszonego kroimy w paski
- Ser kroimy w większą kostkę
- Na talerzu układamy sałaty, pomidory i ser, całość skrapiamy tłuszczem, sokiem z cytryny oraz octem i posypujemy posiekaną zieleniną oraz pestkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (180 g)
- Ser Mozzarella (125 g)
- Szpinak (50 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Pomidor suszony (20 g)
- Bazylia (świeża) (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Olej MCT (10 ml)
- Pestki dyni obrane (10 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Ocet balsamiczny (3 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.