fbpx
Szukaj
open close

Sałatka z makaronem ryżowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd38a515a-2506-47e3-b1f4-1ce04e2b421c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z makaronem ryżowym

Przygotowanie

  • Do garnka wkładamy masło orzechowe, dolewamy mleko, sok z cytryny i sos sojowy, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 10 minut (na średnim ogniu), co jakiś czas mieszając
  • Następnie ściągamy garnek z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, tak aby zmiękł
  • Następnie makaron odcedzamy i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Marchew obieramy, kroimy w cienkie słupki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2 minuty
  • Z grochu odcinamy końcówki, dodajemy do garnka z marchewką i gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Następnie warzywa odcedzamy
  • Ogórki kroimy wzdłuż na pół, a następnie na plasterki
  • Na talerzach układamy makaron, warzywa i kiełki, a obok nakładamy sos

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek z dodatkiem makaronu.

Możesz użyć dowolnego, ulubionego makaronu oraz dowolnej, ulubionej, wędzonej ryby.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Łosoś wędzony (600 g)
  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (400 g)
  • Ogórek długi (170 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Kapary (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kolorowa sałatka z makaronem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Cukinię kroimy w cienkie plasterki Ze (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z makaronem Risoni

Pomidory kroimy w cienkie paski Zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie (…)

WIĘCEJ >

Sałatka makaronowa po sycylijsku

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pomidory suszone kroimy w paski Pomidorki kroimy na pół Zieleninę siekamy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka makaronowa z indykiem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Sałatka makaronowa z ogórkiem

Różyczki brokułu ugotować we wrzącej wodzie przez 3 – 4 minuty. Na patelni lekko rozgrzać 2 łyżki oliwy i dodać (…)

WIĘCEJ >