fbpx
Szukaj
open close

Sałatka z kurczakiem i makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2a493377-286a-4aff-bf7a-644097a04b9a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z kurczakiem i makaronem

Przygotowanie

  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką)
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 6-8 minut z każdej strony
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Marchew z ogórkiem obieramy i kroimy w słupki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz (olej), sos sojowy oraz sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy
  • Następie przelewamy sos do miski z makaronem i mieszamy
  • Mięso rozdrabniamy na małe kawałki i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy warzywa i całość dokładnie mieszamy, a wierzch posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Ogórek długi (170 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia grillowa, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ryżowa sałatka z pieczonymi warzywami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Pomidora kroimy w cząstki Awokado obieramy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z camembertem i z orzechami

Ser kroimy w cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami Na końcu posypujemy kruszonymi orzechami Doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Meksykańska sałatka z kurczaka

Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Papryki i pomidora (…)

WIĘCEJ >