Sałatka z kurczakiem, awokado i pomidorkami
Sałatka z kurczakiem, awokado i pomidorkami
Przygotowanie
- Mięso oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (łój)
- Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony
- Pomidorki kroimy na pół
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Mięso przenosimy na deskę i kroimy w plastry
- Na talerzu układamy wszystkie warzywa oraz mięso i całość skrapiamy tłuszczem (oliwą z oliwek) i posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Awokado (70 g)
- Sałata karbowana (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Baranina łój (12 g)
- Sól kłodawska (1 g)
- Pieprz czarny (1 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.