Sałatka z kurczaka i jabłek
Sałatka z kurczaka i jabłek
Przygotowanie
- Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut
- Następnie po ostudzeniu kroimy w kostkę
- Selera i awokado kroimy w kostkę
- Jabłko obieramy i także kroimy w kostkę
- Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce
- W osobnej miseczce mieszamy przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz
- Łączymy wszystkie składniki z sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (270 g)
- Jabłko (180 g)
- Awokado (140 g)
- Cebula (50 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.