Sałatka z kurczaka i cukinii
Sałatka z kurczaka i cukinii
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę.
- Mięso z kurczaka kroimy w kostkę.
- Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do miski.
- Na tym samym oleju podsmażamy cebulę (do miękkości). Dodajemy cukinię i przyprawy. Dusimy do miękkości.
- W miseczce mieszamy majonez, sok z cytryny i czosnek.
- Mieszamy kurczaka, sos i cukinię na ciepło.
- Podanie: na talerzu układamy sałatę, na nią porcję kurczaka z cukinią i posypujemy całość orzechami.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu oraz orzechów. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Sałata rzymska (100 g)
- Cukinia zielona (70 g)
- Cytryna (35 g)
- Orzech włoski (32 g)
- Cebula (25 g)
- Majonez (20 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
- Czosnek (5 g)
- Oregano suszone (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.