Sałatka z krewetkami i z chilli
Sałatka z krewetkami i z chilli
Przygotowanie
- Na patelni roztapiamy masło z oliwą, dodajemy plasterki czosnku, krewetki i papryczkę chilli
- Podsmażamy na większym ogniu po około 1 minucie z każdej strony
- Doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki
- Układamy na talerzu ze szpinakiem i roszponką
- Dodajemy ogórka i cząstki pomidorów
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (180 g)
- Pomidor (170 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (120 g)
- Szpinak (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Chili (20 g)
- Sok z limonki (bio) (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.