Sałatka z komosy ryżowej
Sałatka z komosy ryżowej
Przygotowanie
- Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą
- Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut
- Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia
- W czasie jak się gotuje, przygotowujemy resztę składników
- Pomidorki kroimy na połówki
- Ogórka kroimy w plastry, a następnie plastry w paski
- Cykorię rozdzielamy na pojedyncze liście
- Paprykę kroimy w kostkę
- Cebulę kroimy w cienkie plastry
- Do miski wkładamy komosę i dodajemy resztę pokrojonych składników
- Dodajemy oliwki, oliwę z oliwek, sól, pieprz
- Mieszamy, próbujemy i doprawiamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Komosa ryżowa biała (100 g)
- Papryka czerwona (80 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Cebula (50 g)
- Cykoria (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Oliwki czarne (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.