Sałatka z kiszonego ogórka
Sałatka z kiszonego ogórka
Przygotowanie
- Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce
- Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę
- Cebulę i jabłko kroimy w kostkę
- Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy
- Wszystkie składniki wkładamy do miski
- Dodajemy zieleninę i oliwę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Ogórek kiszony (180 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Jabłko (60 g)
- Cebula (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (25 ml)
- Koper (świeży) (3 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.