Sałatka z kaszy jaglanej
Sałatka z kaszy jaglanej
Przygotowanie
- Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin
- Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości
- Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia
- Pomidora, paprykę, ogórka zielonego, kroimy w kostkę
- Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w plasterki
- Pokrojone warzywa dodajemy do kaszy
- Dodajemy oliwki i posiekaną pietruszkę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy
- Sałatę strzępiastą kładziemy po bokach sałatki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Kasza jaglana (80 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Rzodkiewka (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Oliwki czarne (18 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.