Sałatka z kasza bulgur
Sałatka z kasza bulgur
Przygotowanie
- Do miski wsypujemy kaszę, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut (aby nasiąknęła)
- Następnie kaszę odsączamy i rozkładamy w płaskim naczyniu, aby całkowicie ostygła i odparowała
- Pomidory z ogórkami kroimy w kostkę i przenosimy do miski
- Zieleninę z cebulą drobno siekamy i dodajemy do miski
- Dodajemy kaszę i całość dokładnie mieszamy
- Do słoiczka wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, zakręcamy i dokładnie mieszamy
- Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Pomidor (500 g)
- Ogórek długi (300 g)
- Bulgur (100 g)
- Cebula dymka (60 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sok z cytryny (bio) (18 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Mięta (świeża) (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.