Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie
Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie
Przygotowanie
- Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance
- Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie
- Migdały kroimy na mniejsze kawałki
- Jarmuż dokładnie oczyszczamy, wycinamy twarde łodygi i kroimy na małe kawałki
- Do miski z jabłkiem dodajemy jarmuż i posiekane migdały
- Polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Gotowe.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
Sałatka
- Jabłko (180 g)
- Migdał (30 g)
- Jarmuż (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
Sos
- Sok z cytryny (bio) (24 ml)
- Syrop klonowy (20 g)
- Musztarda (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.