Sałatka z jajkiem

Sałatka z jajkiem
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na półtwardo, wrzucając je do gotującej się wody na 7 minut.
- Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z sałatą.
- Gdy jajka się ugotują przekładamy je do miski z zimną wodą, a chwilę później obieramy.
- Ugotowane jajka kroimy na pół i układamy na sałatce.
- Całość polewamy oliwą, solimy i pieprzymy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (115 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Rukola (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.