Sałatka z indykiem w sosie sojowym
Sałatka z indykiem w sosie sojowym
Przygotowanie
- Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Do rondla wrzucamy cebulę, imbir z czosnkiem, skórkę pomarańczową i przyprawy (anyż), wlewamy sos sojowy oraz wodę (1,5 l wody na 800 g mięsa) i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
- Wkładamy do rondla mięso (powinno być całkowicie zanurzone) i gotujemy na mały ogniu przez ok. 15 minut
- Wyłączamy kuchenkę i pozostawiamy mięso pod przykryciem na ok. 45 minut
- Do miski wrzucamy sałatę, kolendrę oraz kiełki i mieszamy, a następnie rozkładamy na talerzach
- Mięso kroimy w plastry i rozkładamy na wierzchu sałatki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Awokado (40 g)
- Szpinak (25 g)
- Cebula czerwona (25 g)
- Rukola (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.