Sałatka z gotowanym łososiem
Sałatka z gotowanym łososiem
Przygotowanie
- Łososia myjemy, suszymy i solimy
- Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut
- W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy
- Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego łososia i kalafiora
- Posypujemy kaparami i polewamy oliwą z oliwek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (105 g)
- Kalafior (100 g)
- Łosoś dziki (świeży) (100 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Kapary z ogonkiem (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.