Sałatka z gotowanym bażantem
Sałatka z gotowanym bażantem
Przygotowanie
- Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki
- Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę
- Cebulę kroimy w kostkę
- Wszystkie składniki mieszamy w misce
- Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette
- Mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz naszą propozycję na przygotowanie domowego sosu vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Bażant tuszka (150 g)
- Sałata rzymska (140 g)
- Pomarańcza (120 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Granat (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.