Sałatka z cukinią, brokułami i kiełbasą
Sałatka z cukinią, brokułami i kiełbasą
Przygotowanie
- Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Cukinię z kiełbasą kroimy w plastry
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cukinię i dusimy pod przykryciem przez ok. 5-7 minut (do miękkości)
- Dodajemy brokuł i podsmażamy jeszcze przez ok. 2-3 minuty
- Na osobnej patelni podsmażamy kiełbasę do momentu, aż wytopi tłuszcz
- Dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 3-4 minuty
- Zawartość drugiej patelni przenosimy do pierwszej patelni, dodajemy przyprawy, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 4-5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Parówka wieprzowa (100 g)
- Papryka żółta (60 g)
- Papryka zielona (60 g)
- Papryka czerwona (60 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.