fbpx
Szukaj
open close

Sałatka z ciecierzycą i ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c830bb466-dd98-4a23-846e-5d91d3f1f975
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z ciecierzycą i ziołami

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut (ziemniaki powinny być miękkie, lecz nadal zwarte)
  • Cebulę obieramy, kroimy w piórka i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Pomidory kroimy w paski i przenosimy do miski
  • Ziemniaki odcedzamy i przenosimy do miski
  • Z ciecierzycy odlewamy zalewę, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Następnie przenosimy ciecierzycę do miski i całość mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przyprawy (oregano i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Sałatkę polewamy powstałym sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Możesz dodać do sałatki więcej ulubionych warzyw np. pomidorki koktajlowe.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ciecierzyca z puszki (400 g)
  • Ziemniak (300 g)
  • Szpinak (250 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez (…)

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno (…)

WIĘCEJ >