Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków
Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków
Przygotowanie
- Ziemniaki albo bataty obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę.
- Rukolę myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.
- Chorizo kroimy w plasterki.
- Ziemniaki mieszamy z przyprawami i podsmażamy chwilę na mocno rozgrzanej patelni.
- W miseczce mieszamy składniki sosu.
- W dużej misce układamy ziemniaki, chorizo, posypujemy rukolą i polewamy sosem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne sałatki z dodatkiem chorizo.
Autor
Lista składników
Sałatka
- Ziemniak (450 g)
- Kiełbasa chorizo (320 g)
- Rukola (80 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Rozmaryn suszony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Sos
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Musztarda (40 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.