fbpx
Szukaj
open close

Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c401a93a5-b5dd-48ef-a537-28b20edb8b09
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków

Przygotowanie

  • Ziemniaki albo bataty obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę.
  • Rukolę myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.
  • Chorizo kroimy w plasterki.
  • Ziemniaki mieszamy z przyprawami i podsmażamy chwilę na mocno rozgrzanej patelni.
  • W miseczce mieszamy składniki sosu.
  • W dużej misce układamy ziemniaki, chorizo, posypujemy rukolą i polewamy sosem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne sałatki z dodatkiem chorizo.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sałatka

  • Ziemniak (450 g)
  • Kiełbasa chorizo (320 g)
  • Rukola (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Rozmaryn suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Musztarda (40 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo

Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków i batatów z rukolą

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty i buraki obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >